Instagram

Monday, 11 September 2017

Senarai Movie Science Fiction

I adalah sejenis seorang manusia kaki movie, hantu movie. Segala jenis movie dan drama i layan je semua. Tapi kalau movie sci fi / science fiction yang action, haa terlebih layan jadinya.

Ni i senaraikan movies jenis science fiction untuk tatapan dan rujukan korang yang berminat.
·         Alien: Covenant (2017)
·         Alien Reign of Man (2017)
·         Ghost in the Shell (2017)
·         Life (2017)
·         Logan (2017)
·         Lucid Dream (2017)
·         Rememory (2017)
·         Teleios (2017)
·         What Happened to Monday (2017)
·         Wonder Woman (2017)
·         Arrival (2016)
·         Beyond the Edge (2016)
·         Morgan (2016)
·         Realive (2016)
·         Rogue One (2016)
·         The Purge: Election Year (2016)
·         The Void (2016)
·         400 Days (2015)
·         Capsule (2015)
·         Jurassic World (2015)
·         Infini (2015)
·         Insurgent (2015)
·         The Hunger Games: Mockingjay II (2015)
·         The Martian (2015)
·         Project Almanac (2015)
·         Synchronicity (2015)
·         Divergent (2014)
·         Edge of Tomorrow (2014)
·         Fantastic Four II (2014)
·         Interstellar (2014)
·         Predestination (2014)
·         The Hunger Games: Mockingjay I (2014)
·         The Purge Anarchy (2014)
·         Time Lapse (2014)
·         Ender’s Game (2013)
·         Escape Plan (2013)
·         Gravity (2013)
·         Pacific Rim (2013)
·         Riddick (2013)
·         Snowpiercer (2013)
·         The Hunger Games: Catching Fire (2013)
·         The Last Days on Mars (2013)
·         The Purge I (2013)
·         Thor: The Dark World (2013)
·         Chronicle (2012)
·         Prometheus (2012)
·         The Hunger Games (2012)
·         Total Recall (2012)
·         Another Earth (2011)
·         Attack the Block (2011)
·         Cowboys & Aliens (2011)
·         I am Number Four (2011)
·         Source Code (2011)
·         Thor (2011)
·         Inception (2010)
·         Monsters (2010)
·         Predators (2010)
·         Knowing (2009)
·         Moon (2009)
·         Pandorum (2009)
·         Splice (2009)
·         Aliens vs. Predator: Requiem (2007)
·         Fantastic 4: Rise of the Silver Surfer (2007)
·         I am Legend (2007)
·         Sunshine (2007)
·         Fantastic Four I (2005)
·         Serenity (2005)
·         The Day After Tomorrow (2004)
·         Timeline (2003)
·         The Matrix Reloaded (2003)
·         Equilibrium (2002)
·         Jurassic Park III (2001)
·         The Astronaut’s Wife (1999)
·         Alien Resurrection (1997)
·         Cube (1997)
·         The Lost World: Jurassic Park (1997)
·         Jurassic Park (1993)
·         Alien 3 (1992)
·         Aliens (1986)
·         Alien (1979)


Cerita-cerita yang i senaraikan kat atas ni kebanyakkannya berkisarkan alien, pengembaraan angkasa lepas dan time travel (ala yang macam cerita doraemon tu ada time travel kan).

Sebenarnya banyak lagi cerita yang tak tersenarai. Nak senarai semua memang panjang la post i agaknya. Kang jemu pulak nengok. Disebabkan i berminat mengenai alien dan angkasa lepas, maka kebanyakan cerita yang i tengok berkisar tu je la. Hihi

Tapi dalam banyak-banyak cerita ni, cerita alien lah cerita yang paling i suka dan ikut. Macam misteri gitu kan. hoho.
Mula-mula Alien (1979) [yang ni i baca somewhere je], Aliens (1986), Alien 3 (1992), Alien Resurrection (1997), Alien: Covenant (2017) dan akan datang Alien Project (tajuk tak pasti lagi) jalan cerita pun tak pasti lagi sebab masih dalam pembikinan.

Satu lagi yang bersiri, The Purge. Akan datang tahun depan 2018, The Purge: The Island.


Sekian saja lah bebelan i pasal movie science fiction. Kalau korang ada cadangan boleh lah komen, nanti i tengok ye.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...