Alasan Tak Sempat Breakfast

05:17

Kehidupan seorang pelajar, korang pun tau macam mana kan.

Dengan kelas, assignment, perjumpaan dan macam macam hal lagi la. Segala aktiviti zaman belajar ni, I rasa masa makan I tak teratur.

Selalu skip breakfast sampai kadang kadang merasa lah kena serangan gastrik.

Kalau bab waktu makan ni kan, breakfast la yang paling penting. Orang nak kurus dan diet pun disarankan tak skip breakfast tau.

Breakfast ni tak perlu makan berat berat pun. Janganlah sampai makan nasik pagi buta tu nak. Ambil yang macam cereal, biskut, roti elok la untuk sarapan.

Jangan jadikan alasan tak sempat ye. No no no. I sendiri pun slalu cakap tak sempat sampai lah kena gastrik ha. huhu. Kesian perut I.

So, saranan I.. Cubalah macam mana pun untuk tidak skip breakfast. Alaa skrg semua dah mudah dan banyak pilihan yang jenis senang di bawa ke mana mana tu.

Breakfast I yang paling mudah, biskut! Biskut kan ada jenis pack kecik kecik tu. Senang. Sebelum keluar bilik, capai lah 1 pack, sumbat dalam beg. Dalam bas atau kereta sementara nak sampai tu, boleh lah makan. Hihi.

Carilah biskut yang mengenyangkan dan memberikan tenaga. Permulaan hari mesti nak kena bertenaga kan.

Okay, j

You Might Also Like

0 comments

I'm Blogger Pantai Timur


Followers

Total Pageviews

Google+ Badge