Showing posts with label instagram. Show all posts
Showing posts with label instagram. Show all posts

Wednesday, 11 February 2015

Cara draftkan Post Instagram

  السلام عليكم
Hii semua.. Bercakap pasal instagram, saya pasti ramai antara kita yang ada akaun instagram kan (pelik pulak rasanya sebut akaun, macam akaun bank pulak. hihi. Abaikan). Yela, dunia semakin canggih, media sosial pun makin laris la. Orang ada, kita pun nak ada jugak, tak nak ketinggalan langsung. Sampai semua media sosial nak kena ada, facebook, twitter, friendster, instagram, blog, vlog, haa apa lagi.. banyak sangat daa. Tak menang tangan nak layan semua. Macam mana orang yang ada semua-semua ni bahagikan masa ye, terfikir la jugak. hihi.

Ok, dah. Stop MEMBEBEL. Straight to the point. Bebel panjang-panjang pun, macam la ade orang nak dengar kan. Hoho..

Haa, korang pernah tak terfikir, nak post gambar kat instagram, nak taip-taip captionnya dulu, tapi taknak post lagi. Tapi disebabkan TAK ADA draft post kat instagram macam kat blogger ni, jadi terpaksa la post jugak. Atau sampai sudah tak jadi postnya kan. Huhu.  

JANGAN RISAU… Meh saya nak share something. Tapi mungkin awak-awak semua dah tau kan. Takpelah, saya nak share jugak, mungkin ada yang tak tahu. 

Cara simpan post instagram
Ni la applicationnya, boleh search di Play Store, taip jer 'TAKEOFF'
Dengan application ni, awak-awak boleh la tetapkan masa bila nak postkan gambar-gambar kat Instagram tu. Untuk yang berbisnes, memang application ni sangat membantu. Haa, kerja pun jadi mudah kan..

Ok guys, tu je saya nak share setakat ni. Angkat kaki dulu… Selamat berinstagram ye semua.. hihi

p/s: semua benda ada pro and cons. 'takeoff' ni pun begitu jugak. Selamat menjelajah la ye. :)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...