Showing posts with label Airbnb. Show all posts
Showing posts with label Airbnb. Show all posts

Friday, 2 December 2016

Cara Guna App Airbnb

Hai guys..

Sepanjang cuti sekolah ni, apa rancangan korang bersama keluarga tersayang?
Masa cuti panjang macam ni la masa yang sesuai untuk melakukan aktiviti bersama keluarga kan?

Kalau korang merancang untuk bercuti, huda cadangkan korang bercuti dengan Airbnb pulak. Alami kelainannya bila korang menginap di Airbnb. Selalunya check in hotel je kan. Apa kata kali ni cuba Airbnb pulak.

Cara guna application Airbnb ni mudah je..

1) Korang klik SINI untuk mendaftar/sign up. Atau boleh klik pada gambar bawah ni. Daftar/sign up dengan 3 saluran, iaitu melalu Facebook atau Google ataupun Email. Pilih la mana yang memudahkan korang.

Airbnb Malaysia


2) Klik (Terima) untuk sahkan yang korang bersetuju.

Airbnb Malaysia


3) Mula sekarang (lengkapkan profil korang). Masukkan gambar korang untuk memudahkan urusan antara dua pihak(korang dan hos)
* Boleh pilih bahasa dan jenis matawang di bawah sekali page tu.

Airbnb Malaysia

4) Masukkan nombor telefon korang dan klik pada sahkan nombor telefon (yang warna merah tu)
*Pastikan nombor tu aktif la ye, jangan bagi nombor yang tak aktif dah

Airbnb Malaysia

5) Sila semak emel korang dan sahkan.
*kalau takde di emel, cuba semak/check emel bahagian spam. Kalau takde jugak, masukkan emel dan klik hantar semula emel (macam gambar kat bawah ni)

Airbnb Malaysia

6) Dah siap semua yang tadi tu.. Dah sedia untuk menyelami dunia Airbnb? 
Jom!! Klik pada mula meneroka.

Airbnb Malaysia


7) Pada ruangan 'Cari', taip destinasi korang. Contohnya, Kuala Lumpur/Subang/Bandung/Jakarta/Singapura dan lain-lain lagi. Dan 'Enter' atau klik lambang kanta carian tu.

Airbnb Malaysia

8) Gunakan penapis/filter untuk memilih. Klik pada penapis/filter untuk memilih tarikh, bilangan tetamu, jenis bilik/tempat penginapan.
*Ada 3 jenis (keseluruhan rumah/bilik persendirian/bilik kongsi)

Airbnb Malaysia



9) Boleh pilih julat/range harga mengikut bajet korang. Harga bermula pada RM45.
*Caranya gerakkan yang bulat warna putih tu

Airbnb Malaysia



10) Boleh tanda pada yang berkenaan. Pilih bahasa yang korang boleh berinteraksi dengan hos tersebut.
*Selalunya kalau di Malaysia ni, kebanyakkan boleh berinteraksi dengan menggunakan Bahasa Melayu.
*Bahasa dan matawang boleh juga diubah disini (bahagian bawah page) atau pada setting

Airbnb Malaysia

*akan bersambung lagi.. panjang pulak rasanya. 😅😅😅
Kalau ada nak tanya apa-apa, tak faham atau ada kemusykilan ke, jangan segan-segan untuk bertanya ye. Boleh komen.

Thursday, 1 December 2016

Rahsia Percutian Murah dan Menarik

Airbnb

Korang suka melancong, makan angin, travel dan yang sewaktu dengannya lah.. atau korang selalu outstation? Kalau la korang jenis yang macam tu, kaki tak boleh duk diam.. kita geng, sepp sikit! Mih3x..

Selalunya sejak berzaman lamanya, kalau keluar mesti hotel je la tempat kita tinggal kan. Mungkin sebab tiada pilihan lain. Mungkin la..

Korang pernah guna tak application Airbnb?


Kalau tak pernah, huda sangat-sangat cadangkan korang guna application Airbnb nisign up


Airbnb ni adalah satu application penginapan seperti trivago, agoda, booking.com macam tu la.. Sangat mudah digunakan.




Airbnb memberikan kita pengalaman melancong yang menarik dan unik dan pasti tercipta kenangan indah. Kita boleh pilih untuk tinggal di apartment mewah atau berkongsi rumah dengan pemilik. Semuanya boleh dipilih mengikut keselesaan dan kehendak kita.

Sangat-sangat la berbaloiiii... sangat-sangat berpuas hatiiii... 😍😍😍😍

Antara sebab huda suka teramat sangat dengan Airbnb ni:

·         Murah dan jimat berganda-ganda
·         Besar
·         Banyak pilihan
·         Cantik
·         Seperti berada di rumah sendiri
·         Boleh memasak
·         Boleh basuh baju (ada washing machine)
·         Peti ais semestinya
·         Senang urusan check in dan check out
·         Hanya perlu berurusan dengan host tempat tu
·         Boleh digunakan di dalam dan luar negara
·         Privacy
·         Boleh ubah citarasa, beralih angin
·         Host yang baik dan memudahkan urusan kita

Sangat-sangat la berbaloi jika nak dibandingkan dengan hotel. Harga sama dengan hotel, tapi kita dapat lebih berbanding dengan hotel dan sangat laa berpuas hati.


Airbnb malaysia
Harga seratus lebih je yang macam ni.. seronok kan

Airbnb Malaysia
Yang ni di Singapura

Airbnb malaysia
Yang macam ni pun seratus lebih je, untung tak untung?


Airbnb Malaysia
Mewah kan? yang ni pun tak sampai dua ratus pun


Mana nak cari application Airbnb ni?

Boleh klik SINI untuk sign up atau cari di playstore.

Buatlah pilihan bijak walaupun korang nak bermalam hanya satu malam. Kalau nak pergi mana-mana sekarang ni, memang Airbnb je yang huda akan cari. 😊😊😊😊



Range harganya bermula pada RM45. 😉



Tips: Kalau nak lagi best, lagi banyak pilihan dengan harga yang murah, tempah seminggu lebih awal ye..




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...